woensdag 12 september 2007

Head of hair

Vanaf dinsdag had ik het moeilijk als ik in de spiegel keek. Ik was me er heel erg van bewust dat mijn spiegelbeeld zou veranderen, vanaf woensdag zou ik er anders uitzien.
Dat vind ik moeilijk, ik vind eigenlijk dat er al veel te veel veranderd was de afgelopen maanden. En ook al zijn de pruiken mooi en staan ze me echt goed (haha, wat een eigendunk!) ik realiseer me prima dat ik niet dag en nacht met die dingen op kan lopen en dat ik daar ook geen zin in heb als ik me niet zo top voel.
En de spiegel is onverbiddelijk .... ik zie er anders uit, dit is niet de Maris die ik ken. En natuurlijk ben ik nog steeds Maris, maar dan wel een zieke Maris. En dat vind ik erg moeilijk.

Ik was uiteindelijk wel blij dat het woensdagmiddag was, het er tegenaan hikken is namelijk nog veel erger. Dus woensdagmiddag naar Head of Hair in Soest vertrokken en daar heeft Tineke mijn haar afgeknipt. Heel rustig, kalm en alle tijd ervoor genomen. Heel fijn!
Mijn ouders zijn meegegaan en dat was fijn om er bekenden bij te hebben. Samen lachen, samen huilen, zeg maar.
Ik heb nu nog wel wat haar, ben nog niet kaal maar mijn haar is zo kort geknipt als met kam en schaar mogelijk is. En volgende week zal ik wel even de tondeuse erover halen als ik kale plekken begin te krijgen.
Weer een hobbel genomen.

Verder voel ik me wel goed. Heb minder last van mijn linker arm dan vorige week en kan verder lekker mijn gangetje gaan.
Oh ja, ben dinsdag nog naar de andere fysio geweest die gespecialiseerd in lymfoedeem en toch besloten over te stappen naar haar. Mijn oude fysio (een ontzettende leuke, lieve meid, btw) had deze specialisatie niet en ik had toch wel veel last van vocht na de behandelingen.
Hopelijk kan mijn nieuwe fysio mijn lymfevocht via massage naar andere lymfestations sturen en neemt het vocht af.
Wat ik wel ontzettend balen vind is dat de belasting van de arm nog echt minimaal is! Verder voel ik me goed dus ik zou meer willen maar die arm houdt me echt tegen.

Vanmiddag naar de anesthesist in het AVL voor de PAC en dat was het dan met de ziekte gerelateerde bezoekjes deze week.

Verder ben ik samen met mijn ouders een gedeelte van de buitenboel van ons huis aan het verven. Oaky, het zijn voornamelijk mijn ouders die het werk doen en ik dartel er een beetje omheen.
Lieve pa en ma, bedankt! Voor alles. X

3 opmerkingen:

Anoniem zei

lieve schat we vinden je zo dapper en sterk en hebben echt bewondering voor je hoe je alles doet. we houden van je en voor ons blijf je maris ( tante maris)

kus bjorn lisette en eline

Anoniem zei

Hallo Mariska, Ik ben via google aan je weblog gekomen. Ik ben 3de jaars fotografiestudente aan de Koninklijke Academie voor de Beeldende Kunsten in Den Haag en wil je iets vragen naar aanleiding van een project waar ik mee bezig ben. Zou je me willen mailen, dan kan ik je uitleggen waar het over gaat. Groetjes,
Michelle Hamers
michelle_hamers@hotmail.com

Annemiek zei

Weer een grote stap genomen! Veel sterkte de komende dagen.