maandag 24 januari 2011

Lekker even weg; ski-vakantie

Afgelopen week zijn we op een mini ski-vakantie geweest en het was leuk en gezellig!
Leuke groep met gezellige mensen, alles super geregeld, leuke verrassingen, leuke en enthousiaste skileraren, goed hotel, lekker weer, wel een beetje weinig sneeuw...
Dit was het uitzicht vanuit de hotelkamer. Ski-vakantie???
Waar is de sneeuw??

Marc en ik waren de enige beginners op de lange latten en wij kregen samen priveles van Caroline, een van de twee skileraren. Ppff, we moesten de gletcher op om goede sneeuw te vinden; lopend naar de bus, (trap)lopend naar de gondel, boven op de gletcher een stuk lopen, met de gondel aan de andere zijde weer een stukje naar beneden. En dat alles op ski-schoenen, met de skies en je stokken in de handen, rugzak op de rug en lekker warm aangekleed...
Je straaltjes liepen al van ons af voor we uberhaupt op de lange latten gestaan hadden.
Ik ben wel een bangerd en was na een ochtend oefenen met remmen en bochtjes maken ook best moe dus ben afgehaakt maar Marc ging met Caroline de lift in voor zijn eerste echt afdaling..

Je ziet de liftjes op de foto en Marc is dus op dag 1 al naar boven gegaan en is ook op de skies naar beneden gekomen. Nu is mijn man geen atleet maar als hij iets leuk vindt, heeft hij bergen energie en conditie en gaat hij er helemaal voor. Ik heb respect voor hem!
Samen een ski-oefening doen! Marc moest glijden en ik moest hem remmen...
Andersom ging makkelijk, ikke glijden en hij remmen.

We hebben niet alleen geskied maar ook lekker gegeten, gedronken en gekletst met onze groep.
Maandagavond was een rit met paard en wagen door Lermoos en omstreken voor de groep geregeld. Was erg leuk, met ons allen onder een warme paardendeken en ze hadden zelfs voor een hapje en drankje gezorgd voor onderweg.
Dinsdagavond hadden we een skischoen-fakkel wandeling. Met een soort tennisrackets onder je schoenen een wandeling door de bergen en sneeuw met onderweg gluhwein bij een kampvuurtje.
Verder was het ook een prima hotel met lekker zwembad en bubbelbad, waar we ook lekker gebruik van gemaakt hebben.
Dus de dagen vlogen voorbij en voor we het wisten zaten we weer in de auto op weg naar huis en toen ... begon het te sneeuwen!
Ach, aan alles komt een eind maar wij hebben genoten van deze dagen.
Maar mochten we volgend jaar weer gaan dan nemen we thuis alvast een paar lesjes op de borstelbaan.
Enne, de spierpijn hebben we niet gehad maar wel super vermoeide benen!

1 opmerking:

Annemiek zei

Heerlijk, wat een grote bergen en een lekker zonnetje. Ziet er goed uit. Fijn dat je zo genoten hebt.